Veelgestelde Vragen over Webhosting en Domeinen bij ko-host.be

Vind hier antwoorden op al je vragen over onze webhostingdiensten, domeinregistratie, uptime, CMS-ondersteuning en meer. Alles wat je moet weten om jouw website snel en veilig online te krijgen!

Wat is webhosting en waarom heb ik het nodig?

Webhosting biedt ruimte en toegang op een server om je website online te publiceren. Zonder hosting kan een website niet toegankelijk zijn op het internet. Je hebt het nodig om je content en bestanden beschikbaar te maken voor bezoekers wereldwijd.

Hoe registreer ik een domeinnaam?

Kies een beschikbare domeinnaam via een erkende registrar of hostingprovider en registreer deze. Ko-host.be biedt domeinregistratie aan met extra services zoals privacybescherming en DNS-beheer.

Wat is het verschil tussen shared, VPS en dedicated hosting?

  • Shared hosting: Je deelt serverresources met andere websites, wat kostenefficiënt is maar minder flexibel.
  • VPS hosting: Je krijgt een virtuele privéserver met toegewezen resources, ideaal voor meer controle en prestaties.
  • Dedicated hosting: Een volledige server is exclusief voor jouw gebruik, wat maximale controle en prestaties biedt, maar duurder is.

Hoe verhuis ik mijn website naar een nieuwe host?

Migreer je bestanden en databases via FTP of speciale migratietools. Werk daarna je DNS-instellingen bij zodat je domein naar de nieuwe host verwijst. ko-host.be, bied migratiediensten op maat aan aan om het proces eenvoudig te maken.

Wat is SSL en heb ik het nodig?

SSL (Secure Sockets Layer) versleutelt gegevens tussen de server en de gebruiker, wat essentieel is voor een veilige verbinding. Het verhoogt de vertrouwenswaardigheid en is vaak nodig om betalingen te verwerken en je SEO te verbeteren.

Hoeveel kost webhosting gemiddeld?

De kosten van webhosting variëren afhankelijk van het type pakket. Shared hosting kan beginnen vanaf enkele euro’s per maand, terwijl VPS, dedicated servers of premium hostingdiensten aanzienlijk duurder kunnen zijn, afhankelijk van de specificaties .

Wat is bandbreedte en hoeveel heb ik nodig?

Bandbreedte is de hoeveelheid data die je website kan verzenden naar bezoekers. Hoeveel je nodig hebt, hangt af van het aantal bezoekers en de grootte van de bestanden op je site (zoals video’s of afbeeldingen).

Kan ik meerdere domeinen hosten onder één hostingaccount?

Ja, je kan meerdere domeinen hosten onder één account, afhankelijk van het gekozen pakket. Hostingpakketten zoals reseller of Web Hosting Plus bieden de mogelijkheid om meerdere websites te beheren.

Wat is uptime en waarom is het belangrijk?

Uptime verwijst naar de tijd dat je website online en toegankelijk is voor gebruikers. Een hoge uptime (bijvoorbeeld 99.9%) is essentieel om betrouwbaarheid te garanderen, zodat bezoekers altijd toegang hebben tot je site.

Biedt u ondersteuning voor CMS zoals WordPress?

Ja, de meeste hostingproviders, inclusief ko-host.be, bieden één-klik-installaties voor populaire CMS-platforms zoals WordPress, Joomla en Drupal, waardoor het gemakkelijk is om je website snel op te zetten en te beheren.