Voor website-eigenaren kan het vinden van de juiste beelden om te gebruiken een ontmoedigende taak zijn. De afbeeldingen moeten niet alleen van hoge kwaliteit en visueel aantrekkelijk zijn, maar ze moeten ook legaal te gebruiken zijn. Gelukkig zijn er verschillende gratis stockfoto websites beschikbaar die toegang bieden tot een breed scala aan afbeeldingen. In dit artikel verkennen we 15 van de beste gratis stockfoto websites die website-eigenaren kunnen gebruiken om hun websites te verbeteren.

1. Unsplash

Unsplash is een van de meest populaire gratis stockfoto websites. Het biedt een breed scala aan afbeeldingen van hoge kwaliteit die gratis te gebruiken zijn, zelfs voor commerciële projecten. De website voegt elke 10 dagen 10 nieuwe foto’s toe, dus er is altijd iets nieuws te ontdekken.

Unsplash heeft ook een geweldige zoekfunctie, waardoor het gemakkelijk is om de perfecte afbeelding voor uw website te vinden. Je kunt zoeken op trefwoord of bladeren door verschillende categorieën, waaronder natuur, mensen en technologie.

2. Pexels

Pexels is een andere uitstekende gratis stockfoto-website die een breed scala aan hoogwaardige afbeeldingen biedt. De website heeft een grote collectie foto’s die verschillende onderwerpen bestrijken, waaronder zaken, natuur en technologie.

Pexels heeft ook een geweldige zoekfunctie waarmee u gemakkelijk de perfecte afbeelding voor uw website kunt vinden. U kunt zoeken op trefwoord of bladeren door verschillende categorieën, waaronder populaire zoekopdrachten en populaire foto’s.

3. Pixabay

Pixabay is een populaire gratis stockfoto-website die een grote collectie hoogwaardige afbeeldingen biedt. De website heeft meer dan 1 miljoen foto’s, illustraties en vectorafbeeldingen beschikbaar voor gratis gebruik.

Pixabay heeft ook een geweldige zoekfunctie waarmee u gemakkelijk de perfecte afbeelding voor uw website kunt vinden. Je kunt zoeken op trefwoord of bladeren door verschillende categorieën, waaronder dieren, achtergronden en zakelijk.

4. Burst

Burst is een gratis stockfotowebsite die eigendom is van Shopify. De website biedt een breed scala aan hoogwaardige afbeeldingen die gratis te gebruiken zijn, zelfs voor commerciële projecten.

Burst heeft ook een geweldige zoekfunctie die het gemakkelijk maakt om de perfecte afbeelding voor uw website te vinden. Je kunt zoeken op trefwoord of bladeren door verschillende categorieën, waaronder business, fashion en food.

5. StockSnap

StockSnap is een gratis stockfoto-website die een grote collectie hoogwaardige afbeeldingen biedt. De website voegt elke week honderden nieuwe foto’s toe, dus er is altijd iets nieuws te ontdekken.

StockSnap heeft ook een geweldige zoekfunctie waarmee u gemakkelijk de perfecte afbeelding voor uw website kunt vinden. U kunt zoeken op trefwoord of bladeren door verschillende categorieën, waaronder abstract, dieren en architectuur.

6. Freepik

Freepik is een gratis stockfoto-website die een grote collectie hoogwaardige afbeeldingen biedt, evenals vectorafbeeldingen en illustraties. De website heeft meer dan 2 miljoen gratis bronnen die beschikbaar zijn voor persoonlijk en commercieel gebruik.

Freepik heeft ook een geweldige zoekfunctie waarmee u gemakkelijk de perfecte afbeelding voor uw website kunt vinden. U kunt zoeken op trefwoord of bladeren door verschillende categorieën, waaronder achtergronden, banners en knoppen.

7. Kaboompics

Kaboompics is een gratis stockfoto-website die een grote collectie hoogwaardige afbeeldingen biedt. De website heeft een grote selectie van foto’s die een verscheidenheid aan onderwerpen bestrijken, waaronder voedsel, reizen en technologie.

Kaboompics heeft ook een geweldige zoekfunctie waarmee u gemakkelijk de perfecte afbeelding voor uw website kunt vinden. U kunt zoeken op trefwoord of bladeren door verschillende categorieën, waaronder landschappen, mensen en texturen.

8. Reshot

Reshot is een gratis stockfoto-website die een grote collectie hoogwaardige afbeeldingen biedt. De website heeft een grote selectie foto’s die verschillende onderwerpen bestrijken, waaronder zaken, natuur en technologie.

Reshot heeft ook een geweldige zoekfunctie waarmee u gemakkelijk de perfecte afbeelding voor uw website kunt vinden. U kunt zoeken op trefwoord of bladeren door verschillende categorieën, waaronder dieren, muziek en vintage.

9. Picjumbo

Picjumbo is een gratis stockfoto-website die een breed scala aan hoogwaardige afbeeldingen biedt. De website heeft een grote selectie van foto’s die een verscheidenheid aan onderwerpen behandelen, waaronder zaken, voedsel en technologie.

Picjumbo heeft ook een geweldige zoekfunctie die het gemakkelijk maakt om de perfecte afbeelding voor uw website te vinden. U kunt zoeken op trefwoord of bladeren door verschillende categorieën, waaronder abstract, mode en natuur.

10. Gratisography

Gratisography is een gratis stockfoto website die een unieke collectie hoogwaardige afbeeldingen biedt. De website heeft een grote selectie van foto’s die een verscheidenheid van onderwerpen, met inbegrip van dieren, natuur, en mensen dekken.

Gratisography heeft ook een grote zoekfunctie die het gemakkelijk maakt om het perfecte beeld voor uw website te vinden. Je kunt zoeken op trefwoord of bladeren door verschillende categorieën, waaronder bizar, grillig en stedelijk.

11. Foodiesfeed

Foodiesfeed is een gratis stockfotowebsite die een grote selectie voedselafbeeldingen van hoge kwaliteit biedt. De website heeft een grote collectie foto’s die een verscheidenheid aan voedselgerelateerde onderwerpen behandelen, waaronder desserts, drankjes en fruit.

Foodiesfeed heeft ook een geweldige zoekfunctie waarmee u gemakkelijk de perfecte afbeelding voor uw website kunt vinden. U kunt zoeken op trefwoord of bladeren door verschillende categorieën, waaronder ontbijt, lunch en diner.

12. Rawpixel

Rawpixel is een gratis stockfoto-website die een grote collectie hoogwaardige afbeeldingen biedt, evenals vectorafbeeldingen en illustraties. De website heeft meer dan 1 miljoen gratis bronnen die beschikbaar zijn voor persoonlijk en commercieel gebruik.

Rawpixel heeft ook een geweldige zoekfunctie waarmee u gemakkelijk de perfecte afbeelding voor uw website kunt vinden. U kunt zoeken op trefwoord of bladeren door verschillende categorieën, waaronder schoonheid, mode en vintage.

13. ISO Republic

ISO Republic is een gratis stockfoto-website die een breed scala aan hoogwaardige afbeeldingen biedt. De website heeft een grote selectie van foto’s die verschillende onderwerpen bestrijken, waaronder architectuur, natuur en mensen.

ISO Republic heeft ook een geweldige zoekfunctie waarmee u gemakkelijk de perfecte afbeelding voor uw website kunt vinden. U kunt zoeken op trefwoord of bladeren door verschillende categorieën, waaronder technologie, reizen en stedelijk.

14. New Old Stock

New Old Stock is een gratis stockfotowebsite die een unieke collectie vintage beelden aanbiedt. De website heeft een geweldige selectie van foto’s die een verscheidenheid aan onderwerpen bestrijken, waaronder architectuur, mensen en technologie.

New Old Stock heeft ook een geweldige zoekfunctie waarmee u gemakkelijk de perfecte afbeelding voor uw website kunt vinden. U kunt zoeken op trefwoord of bladeren door verschillende categorieën, waaronder zwart-wit, landschappen en het straatleven.

15. Life of Pix

Life of Pix is een gratis stockfoto website die een grote selectie hoogwaardige afbeeldingen biedt. De website heeft een grote collectie foto’s die verschillende onderwerpen beslaan, waaronder dieren, natuur en mensen.

Life of Pix heeft ook een geweldige zoekfunctie waarmee u gemakkelijk de perfecte afbeelding voor uw website kunt vinden. U kunt zoeken op trefwoord of bladeren door verschillende categorieën, waaronder steden, landschappen en technologie.

Hoe gebruik je gratis stockfoto’s?

Hoewel gratis stockfoto’s rechtenvrij zijn, zijn er toch een aantal dingen waar je op moet letten bij het gebruik ervan. Hieronder hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

 

    • Controleer of de foto rechtenvrij is en gebruikt mag worden voor commerciële doeleinden.

    • Voeg altijd een naamsvermelding toe als dit wordt gevraagd door de website waar je de foto hebt gedownload.

    • Bewerk de foto indien nodig om deze aan te passen aan de stijl van je website.

    • Gebruik de foto niet op een manier die schadelijk kan zijn voor de fotograaf of de persoon op de foto.

Conclusie

Het gebruik van gratis stockfoto’s kan een goede manier zijn om je website aantrekkelijker te maken voor bezoekers. Er zijn verschillende websites waar je deze foto’s kunt vinden zoals Unsplash, Pexels en Pixabay. Het is wel belangrijk om op een aantal dingen te letten bij het gebruik van deze foto’s zoals het controleren van de rechten en het toevoegen van een naamsvermelding indien nodig. Door deze tips in gedachten te houden kun je op een professionele manier gebruik maken van gratis stockfoto’s.