4 gratis stockfoto website

Omdat menselijke hersenen beelden 60.000 keer sneller verwerken dan tekst, zijn goede foto’s van vitaal belang om de aandacht te trekken en uw boodschap over te brengen. Maar wat doe je als je niet genoeg beeldmateriaal hebt? Haal het gratis van een van deze gratis stockfoto websites!

Pixapay gratis stockfoto's

pixapay heeft een zeer grote database van afbeeldingen van hoge kwaliteit. Hij is iets meer gericht op business en marketing dan Unsplash, wat vaak handig is voor content marketeers en bloggers. Een ander groot voordeel van Pixabay is dat ze ook gratis vectoren en illustraties aanbieden.

Gratis stockfoto's op stocksnap. Io

StockSnap.io heeft een grote selectie van prachtige gratis stockfoto’s en afbeeldingen in hoge resolutie. De site heeft ook een zeer handige zoekfunctie waardoor het gemakkelijk is om door de duizenden beschikbare afbeeldingen te bladeren. Daarnaast houdt de site views en downloads bij zodat je de meest populaire foto’s kunt vinden.

StockSnap voegt dagelijks honderden afbeeldingen toe en alle foto’s worden vrijgegeven onder creative commons public domain – geen naamsvermelding vereist.

Gratis stockfoto's op unsplash. Com

Unsplash biedt een grote verzameling gratis foto’s met een hoge resolutie en is uitgegroeid tot een van de beste bronnen voor stockafbeeldingen. Het Unsplash-team kamt door nieuwe inzendingen en plaatst de allerbeste foto’s op hun homepage. Alle foto’s worden gratis vrijgegeven onder de Unsplash-licentie.

Gratis stockfoto's op pexels. Com

gratis stockfoto’s op pexels.com – We kunnen geen post maken over gratis stockfoto’s zonder Pexels te vermelden. Hun uitgebreide, goed georganiseerde collectie van gratis stockfoto’s is een van de best gecureerde op het internet. Bovendien hebben ze gratis stockvideo’s! Pexels is de go-to beeldbron voor veel bloggers.

maar denk bvb ook eens aan de canva.com of andere design tools. Ze hebben meestal ook gratis en betaalde(enkele euro’s/stuk) stockfoto’s beschikbaar. Als je een betaalde canva account hebt dan zijn alle foto’s gratis te gebruiken.

voor meer over de design tools zie => naam andere post (komt er snel dadelijk aan)

Hoe zit het met gebruiksrechten op gratis stockfoto’s?


Bijna alle afbeeldingen op deze gratis stock sites hebben een Creative Commons Zero (CC0) licentie. Dit betekent dat je de afbeeldingen kunt kopiëren, aanpassen of verspreiden – zelfs voor commerciële doeleinden – zonder dat je toestemming nodig hebt van de auteur. Met andere woorden, doe ermee wat je wilt!